Als jong meisje wist ik al dat ik graag met mensen wilde gaan werken. Ik was altijd bezig om mensen te doorgronden en te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen. In het vak personeelsmanagement dacht ik op positieve wijze met mensen te kunnen werken. In de praktijk bleek dat me erg tegen te vallen. Ik kon er niet zijn voor mensen zoals bij mij past. Op een vakantie in Amerika las ik een kort artikel over acupunctuur en ik voelde dat ik graag die kant op zou willen. Binnen 3 weken bleek dit mogelijk en ben ik begonnen aan de Hogeschool voor natuurgeneeskunde, om hier in 6 jaar tot acupuncturiste opgeleid te worden. Ik koos voor deze opleiding omdat het een zeer allround en compleet programma bood. Hierdoor heb ik een ook een goede westers medische basis, maar ben ik ook opgeleid op het gebied algemene natuurgeneeskunde en voeding. Tijdens het derde jaar van de opleiding in 2000 heb ik mijn eerste dochter gekregen en in het zesde jaar de tweede dochter. In 2005 volgde de geboorte van mijn derde dochter.

 

Midden in deze periode ben ik gestart met mijn praktijk, waarbij mijn interesse vooral uitging naar het behandelen van klachten rond zwangerschap en geboorte. Door mijn eigen zwangerschappen werd me de kans geboden om te starten bij een verloskundigenpraktijk in. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan op dit vlak. Hierna heb ik de praktijk voorgezet aan huis en werden de klachten die ik behandelde divers van aard. Gaandeweg kreeg ik steeds meer in de vingers welke klachten ik effectief met acupunctuur kon behandelen, maar ik liep ook tegen grenzen aan. In 2006 kreeg mijn middelste dochter krentenbaard, anti-biotica zalf veroorzaakte een ernstige allergische reactie. Zelf kon ik niet voldoende voor haar doen, maar inmiddels had ik kennis van elektro-acupunctuur en kennis gemaakt met het hieruit voortgekomen bioresonantie. Zowel de bacterie die de krentenbaard veroorzaakte als de allergische reactie waren snel onder controle. Ik voelde dat bioresonantie een hele mooie toevoeging zou zijn in mijn eigen praktijk. Ik ben opleidingen in Duitsland gaan volgen bij Martin Keymer. Hij heeft veel op dit gebied ontwikkeld en gebruikt de chinese geneeskunst als basis.

Nu had ik voor mijn gevoel voldoende in huis om klachten voornamelijk fysiek aan te pakken. In mijn mensbeeld speelt er veel meer mee in ziekte van patiënten, dus ook andere aspecten laat ik desgewenst aan de orde komen. Hiervoor heb ik in de loop van mijn leven veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij eerlijke zelfreflectie voorop staat. Daarnaast heb ik het altijd als een voorrecht gezien dat ik veel mocht leren van de patiënten in mijn praktijk.

 

In 2014 liep mijn relatie van 23 jaar op zijn einde, de jaren die daaraan vooraf gingen en het traject van scheiden heeft enorm veel gedaan met mij als mens. Ik kan nu wel zeggen dat het de leerzaamste tijd in mijn leven was en nog steeds wel is tot nu toe. Al langer was ik mij bewust van mijn gevoeligheid, maar door dit proces is het nog duidelijker wat dat in mijn leven betekent.

 

Bij behandeling zal ik altijd aandacht besteden aan wat de patiënt wil. Goede gesprekken tijdens de behandelingen zijn dan ook geen uitzondering.

 

 

Gevolgde nascholingen o.a.

Oor-acupunctuur

Obstetrie acupunctuur (zwangerschap/bevalling)

Electro-acupunctuur

Psychologische acupunctuur

Pijnbestrijding

Balansmethode van Dr. Tan

Daarnaast ben ik sinds 2007 me gaan verdiepen in bioresonantie. Hiervoor heb ik o.a. een opleidingstraject gevolgd in Duitsland bij Martin Keymer.