Hoe ziet een behandeling eruit?

Een eerste behandeling van alleen acupunctuur duurt een uur. Voor bioresonantie is een eerste consult 1,5 tot 2 uur lang. Vervolgconsulten duren 3 kwartier. Vaak combineer ik beide behandelwijzen, maar dat hangt uiteraard ook af van de klacht en uw eigen wens. In het eerste consult begin ik met een uitgebreid gesprek. Bij bioresonantie is het handig om voor uzelf al in kaart te hebben gebracht welke klachten u in het verleden gehad heeft, wat u aan medicatie en supplementen gebruikt (heeft). Dan is er voldoende tijd over om metingen te doen die een zo compleet mogelijk beeld geven waardoor klachten ontstaan zijn. Aan het eind van het consult geef ik zoveel mogelijk praktische adviezen, waarmee u zelf aan de gang kunt. Hierbij kunt u o.a. denken aan adviezen op gebied van voeding, vitaminen/mineralen, producten die het lichaam helpen opschonen en wat ik met de behandelingen voor u kan doen.

 

Behandeling bij zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in uw lichaam. Sommige vrouwen raken hierdoor lichamelijk of geestelijk uit hun evenwicht. Hierdoor ontstaan dan de bekende zwangerschapsklachten. Deze klachten kunnen zo erg zijn dat u er echt last van hebt of dat u niet meer normaal kunt functioneren. Tijdens uw zwangerschap is het aan te raden om voorzichtig te zijn met het gebruik van medicijnen. Acupunctuur kan dan een goed alternatief zijn, omdat het de balans van uw lichaam herstelt zonder nadelige bijwerkingen voor moeder en kind. Ook is het mogelijk om acupunctuur in te zetten naast reguliere behandelingen, waardoor uw klachten sneller verminderen.

 

Acupunctuur bij geestelijke disbalans

In het algemeen wordt aangenomen dat acupunctuur het zenuwsysteem kan stimuleren en de afgifte van neurotransmitters kan beïnvloeden. Deze biochemische veranderingen hebben gevolgen voor de homeostatische mechanismen van het lichaam en verbeteren het lichamelijk en emotioneel welzijn. Studies wijzen uit dat acupunctuur een specifiek positief effect kan hebben op depressie via de stofwisseling in de hersenen, met name de afgifte van serotonine (Sprott 1998) en endorfine (Wang 2010). Acupunctuur kan ook een rol spelen in de regulering van dopamine (Scott 1997), noradrenaline (Han 1986), cortisol (Han 2004) en neuropeptide Y (Pohl 2002).